22u38

Heilig Hart Ziekenhuis Mol start normale werking weer op

Na een tijdelijke opnamestop in het voorbije weekend, is het H. Hartziekenhuis Mol sinds vanmiddag weer volledig operationeel en zijn alle dringende opnames weer mogelijk. Afgelopen zaterdag was er in het H. Hartziekenhuis van Mol een opnamestop van kracht. De andere ziekenhuizen van het Ziekenhuisnetwerk Kempen (Geel, Herentals en Turnhout) hebben gedurende 48 uur de spoedopnames van het ziekenhuis van Mol overgenomen. Dankzij goede onderlinge afspraken is alles vlot verlopen.

Afdeling geriatrie blijft in quarantaine

Eén afdeling geriatrie in het ziekenhuis van Mol blijft in quarantaine tot het einde van de week. Alle andere afdelingen zijn weer geopend zoals voorzien. Raadplegingen en medisch-technische onderzoeken verlopen opnieuw normaal.
 
De opnamestop werd afgelopen zaterdag afgekondigd, nadat bleek dat het coronavirus (vermoedelijk door één of meerdere bezoekers) was binnengebracht op de afdeling geriatrie. Daarop moest deze afdeling in isolatie en moest alles grondig ontsmet worden. 
 
Het ziekenhuis roept intussen op om de coronaregels nauwgezet te volgen. Zo kom je dus niet op bezoek in het ziekenhuis als je zelf ziek bent, coronasymptomen vertoont of (uit voorzorg) in quarantaine zit.
 Er worden ook geen stoffen mondmaskers meer toegelaten, enkel nog chirurgische mondmaskers. Als je ze zelf geen hebt, kan je er als bezoeker/begeleider kopen in de automaat in het ziekenhuis. 

Meer achtergrondinfo zie onze reportages: https://www.rtv.be/artikels/opnamestop-heilig-hartziekenhuis-mol-a89625 en https://www.rtv.be/artikels/druk-op-kempense-ziekenhuizen-verhoogt-door-opnamestop-mol-a89628