23u52

Grootste bedrijvenpark van Vlaanderen ligt in Willebroek

Na 9 jaar is het nieuwe bedrijvenpark MG Park De Hulst, aan het Kanaal in Willebroek, bijna klaar. Met een oppervlakte van 500.000 m2 is het meteen het grootste van Vlaanderen.

Het is niet alleen het grootste bedrijvenpark van Vlaanderen, maar ook één van de duurzaamste met 95.000 vierkante meter zonnepanelen. Het verbruik van fossiele brandstoffen voor de verwarming op de site wordt bovendien tot een minimum beperkt, dankzij het gebruik van warmtepompen in de nieuwste gebouwen. 95.000 vierkante meter zonnepanelen.

Sorteercentrum PostNL

In de laatste fase bouwt MG Real Estate op het terrein  het eerste hoogtechnologische sorteercentrum van PostNL in België. Daar zal het pakjesbedrijf enkele tienduizenden pakjes per dag volledig automatisch kunnen verwerken.

De volgende maanden wordt ook een nieuwe toegangsweg aangelegd. Die zal aansluiten op de Koning Boudewijnlaan. Nog voor het einde van het jaar is de volledige werf klaar. De bouw omvat in totaal bijna 280.000 vierkante meter aan kantoren en magazijnen, goed voor zo’n 1.500 jobs verdeeld over 12 bedrijven.