14u24

Grobbendonk stapt over op gratis gele container

In Grobbendonk en Bouwel is het binnenkort gedaan met het verzamelen of samenbinden van papier in kartonnen dozen. Over enkele maanden zullen de inwoners gebruik kunnen maken van een gele bak om hun papier gratis aan te bieden. Grobbendonk is vandaag nog een van de weinige gemeenten in de Kempen die geen gebruik maakt van de gele container.

Tegen midden 2022 wil Grobbendonk overschakelen op de gele papiercontainer. Een systeem dat veel properder en handiger is. Naast de ophaling van de gele container zullen de inwoners van de gemeente nog steeds hun papier kunnen aanbieden op het containerpark en naar de dropzones brengen. Wel heeft de gemeente besloten om samen met MooiMakers, een organisatie die het zwerfvuil bestrijdt, een project te starten om de netheid rond de dropzones te verbeteren. Want dat blijken echte aantrekkingspunten voor sluikstorters. 

Momenteel werkt de gemeente de praktische invoering van de gele containers nog verder uit en zal daarover in het voorjaar nog over communiceren. Wel staat al vast dat inwoners zullen kunnen kiezen uit een groot (240 liter) of een klein (40 liter) model. Deze container is gratis, en ook het aangeboden papier en karton wordt niet aangerekend.