14u26

Gevluchte Olense pedofiel opgepakt in Malaga

Een 42-jarige voortvluchtige pedofiel uit Olen is afgelopen zondag opgepakt in het Spaanse Malaga. Dat schrijft Gazet van Antwerpen. De arrestatie kwam er op vraag van het Antwerpse gerecht.

De Olenaar werd in april 2009 door de rechtbank van Turnhout tot zeven jaar cel veroordeeld voor de verkrachting van twee twaalfjarige meisjes. De rechtbank tilde zwaar aan de feiten. Vooral omdat de man in 2004 ook al tot vijf jaar cel was veroordeeld voor zedenfeiten met minderjarigen. Meteen na zijn vrijlating verkrachtte hij opnieuw een slachtoffer. Daarom legde de rechter hem naast de zeven jaar cel ook 20 jaar ter beschikkingstelling op.
 

 

Gevlucht

Enkele jaren geleden vroeg de man een voorwaardelijke vrijlating. De Antwerpse strafuitvoeringsrechtbank stond dit toe, op voorwaarde dat hij zich zou laten behandelen in een psychiatrische kliniek. Dat deed hij ook. Maar op 30 juli sloeg hij op de vlucht.

De strafuitvoeringsrechtbank trok op 31 augustus zijn voorwaardelijke vrijlating in waarna het Antwerpse parket een Europees aanhoudingsbevel stuurde naar de Spaanse politie. Die hield de man al enkele dagen in het oog en kon hem zondag inrekenen.
 

De Olenaar moet bij zijn aankomst in België zijn resterende straf van acht dagen verder uitzitten. Maar door de terbeschikkingstelling kan hij nog wel twintig jaar opgesloten blijven.