14u58

Geel lanceert ‘warmteplekken’: “Zo kan de verwarming thuis een graadje lager”

De stad Geel stelt deze winter vijf stedelijke gebouwen open als warme ontmoetingsplek. Dat kan je vrij letterlijk nemen, want de stad zal ervoor zorgen dat het in die ruimtes heel de winter lekker warm is. De inwoners kunnen zo thuis de verwarming een graadje lager zetten en gaan opwarmen in onder meer de bibliotheek, het lokaal dienstencentrum Luysterbos, woonzorgcentrum Wedbos, ontmoetingsruimte ’t Gelijkvloers en buurtcentrum den alleman. Met energieprijzen die vandaag de dag de pan uitswingen, wil de stad zo haar inwoners een hart onder de riem steken.

7 warmteplekken

Op de warmteplekken zijn frisse en warme dranken verkrijgbaar aan democratische prijzen of soms zelfs gratis, afhankelijk van de locatie. Maar bezoekers hoeven er niets te consumeren. Verder mogen ze gebruikmaken van de faciliteiten die de locatie biedt, zoals de openbare computers of gratis de krant lezen.

Een warmteplek vind je deze winter in: 

  • ’t Gelijkvloers (in de Welzijnscampus): daar kan je terecht van maandag tot en met donderdag, van 10 uur tot 12 uur, op dinsdag van 16 uur tot 19 uur en op woensdag van 14 uur tot 16 uur.
  • Buurtcentrum den alleman: deze warmteplek is toegankelijk op maandag, donderdag, vrijdag en zaterdag van 14 uur tot 17 uur. 
  • Woonzorgcentrum Wedbos: hier kan je elke werkdag terecht van 9 uur tot 12u30 en van 13 uur tot 16u30.
  • Bibliotheek: de bibliotheek is open op maandag en dinsdag van 10 uur tot 19u30, op woensdag; donderdag en vrijdag van 13 uur tot 17 uur en op zaterdag van 10 uur tot 14 uur.
  • Buurtcafé Warm & Solidair Winkelomhei: elke eerste vrijdag van de maand, van 14 uur tot 17 uur kan je je hier warm komen houden.
  • Buurtcafé Buurtzorg Oosterlo: is toegankelijk elke eerste donderdag van de maand van 13u30 tot 17 uur. 
  • Woonzorgcentrum Klein Veldekens: deze warmteplek is toegankelijk op dinsdag en donderdag van 10 uur tot 12 uur. 

Verwarming iets minder

In alle andere stedelijke gebouwen zet de stad de verwarming iets minder, op 19 graden. In de sporthallen wordt de temperatuur zelfs teruggeschroefd tot 17 graden. Ook de openbare en kerstverlichting gaan uit tussen 23 uur en 5 uur, behalve op vrijdag- en zaterdagnacht. Straks meer in RTV Vandaag.

Foto: RTV