20u52

Geel laat inwoners kennismaken met kleurrijke 'ontmoetingsbanken'

De komende maanden kan je in Geel wel eens opvallende kleurrijke zitbanken tegenkomen. Op verschillende plaatsen in de stad zullen de gele en oranje zitelementen verschijnen en Gelenaars uitnodigen om even te gaan zitten en eventueel een babbeltje te slaan met andere mensen. Via de website Idee voor Geel kan je jouw mening kwijt over de banken. Dat best beoordeelde locaties krijgen een definitieve invulling als ontmoetingsplaats.

Onder meer aan de Havermarkt, de Pas en het station staan er intussen kleurrijke banken. "Meer kleur in onze stad werd door kinderen dan ook aangegeven als een belangrijk aandachtspunt in de openbare ruimte", klinkt het. "Met de zitelementen wil de stad zowel jongeren als andere Gelenaars aanspreken."

De ontmoetingsplekken zijn tijdelijk en zullen om de drie maanden veranderen van locatie. Het is de bedoeling om de plaatsen die het beste scoren op termijn een definitieve invulling te geven. Het project start in het centrum maar het is de bedoeling om in de toekomst ook in de deeldorpen te experimenteren met deze ontmoetingselementen. Op de website Idee voor Geel kunnen Gelenaars hun mening kwijt over de verschillende locaties.