2u29

Drie mannen aangehouden voor dumpen drugsafval Turnhout, vijf extra huiszoekingen

Drie mannen zijn door de onderzoeksrechter in Turnhout aangehouden voor het dumpen van drugsafval. De drie verdachten waren betrokken bij een drugslab en het dumpen van afval van een drugslab eind oktober in Turnhout. In het verdere onderzoek werden vandaag nog vijf extra huiszoekingen gehouden in Beerse, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Oud-Turnhout. 264.000 euro werd er in beslag genomen.

Afval drugslab

In de Dombergstraat in Turnhout werd er op 22 oktober 2022 afval afkomstig van een drugslab gedumpt. Het onderzoek leidde de speurders tot de betrokkenen en een loods die waarschijnlijk gebruikt werd om een drugslab in onder te brengen. 

Huiszoekingen

Midden november waren er 6 huiszoekingen o.a. in Beerse, Herentals en Vosselaar. Zes mensen tussen 30 en 47 werden tijdens de huiszoekingen gearresteerd. De onderzoeksrechter besliste om drie mannen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen voor inbreuken op de drugswet en bezit en handel van verdovende middelen. Het gaat om een 32-jarige en een 34-jarige man, beiden uit Heusden-Zolder en een 36-jarige man uit Vosselaar. 

De aanhoudingen werden door de raadkamer in Turnhout bevestigd. In het verdere onderzoek werden vandaag nog vijf extra huiszoekingen uitgevoerd in Beerse, Merksplas, Ravels, Rijkevorsel en Oud-Turnhout. Er werd onder meer een som van 264.000 euro in beslag genomen. 

Foto: Parket Antwerpen