15u13

Dodelijk ongeval op snelwegparking E34 in Vorselaar

Op de snelwegparking van de E34 in Vorselaar is vanmorgen een zwaar ongeval gebeurd waarbij 3 vrachtwagens bij betrokken waren. Er viel 1 dodelijk slachtoffer. De ravage was bijzonder groot.

Het ongeval gebeurde even voor 4 aan de snelwegparking richting Antwerpen. Toen de vrachtwagenbestuurder de snelweg verliet om de parking op te rijden verloor hij de controle over zijn voertuig. Het is nog onduidelijk waarom de vrachtwagenchauffeur, een Poolse man van 63, de controle verloor. Mogelijk werd hij onwel. 

De vrachtwagen ramde de slagboom en botste vervolgens tegen een geparkeerde vrachtwagen. Daardoor zijn beide vrachtwagens en nog een derde in brand gevlogen. De aanrijdende vrachtwagenbestuurder kwam gekneld te zitten in zijn cabine. Het slachtoffer overleefde de klap niet. 

De hulpdiensten kwamen massaal ter plaatse. Toen de brandweer arriveerde, stonden de 3 vrachtwagens al in lichterlaaie. Het ongeval veroorzaakt nog heel wat hinder tijdens de ochtendspits. Een tijdlang werd de snelweg volledig afgesloten. Rond half 6 was de rechterrijstrook opnieuw vrij. 

 

(foto's in artikel: Peter Vanderveken)