10u04

Dessel zwaait Graspoppers uit

De rust in Dessel is weergekeerd. Na 5 intensieve dagen van hard rock zit de Graspop Metal Meeting 2023 er alweer op. En de festivalgangers keerden gisteravond al of vandaag nog terug naar huis. Een heleboel van hen namen vanochtend de trein in Mol richting Antwerpen, Brussel of Hasselt. Ook de organisatie blikt tevreden terug op de editie.

Aan het station stond zelfs een fijne verfrissing te wachten: de eerste slok water in vier dagen tijd voor sommigen. De Graspoppers blikken vermoeid, maar vooral tevreden terug op hun weekend.

Succesvolste editie ooit

Voor de organisatie zit ook het 4 dagen durende metal feest zit erop. De 26e editie van Graspop Metal Meeting was de succesvolste ooit, zegt organisator Peter Van Geel. 150 bands waarvan 63 nieuwkomers. Ondanks de hittegolf is alles goed verlopen. Ook de surprise-act, een optreden van Helmut Lotti kon de harde metalfan wel smaken.

Met 55.000 festivalgangers per dag is het maximum qua publiek wel bereikt. Aan uitbreiden denken de organisatoren niet. Ook volgend jaar zal Graspop doorgaan in Dessel. Hopelijk opnieuw onder een stralend zonnetje.