12u38

Child Focus lanceert website om langdurig vermiste kinderen niet te vergeten

Het is internationale dag van de vermiste kinderen. En ook in ons land zijn er nog steeds een tiental onopgeloste verdwijningszaken met kinderen. Onder meer die van Liam Vanden Branden in Mechelen.

"In 95 procent van de gevallen wordt het kind snel teruggevonden, maar voor een tiental cases in ons land is er na jarenlange en vastgelopen onderzoeken echter nog steeds geen antwoord", klinkt het bij Child Focus.

Daarom lanceert Child Focus een nieuwe campagne via keephopealive.be. Op de website staan de vermiste kinderen opgelijst samen met hun portret. Met die portretten gebeurt hetzelfde als wat er met vermiste kinderen gebeurt wanneer ze vergeten worden: stilaan verdwijnen. De portretten zijn getekend in pen en naargelang het aantal bezoekers van de website en het aantal keer dat de opsporingsberichten gedeeld worden, lichten ze op, krijgen ze kleur en worden ze meer zichtbaar. Zo wil Child Focus de mensen aanzetten om opsporingsberichten te blijven delen.

De website toont de gezichten van 7 kinderen die nog steeds niet zijn teruggevonden. Liam Vanden Branden is daar één van. De 2-jarige peuter  verdween op 3 mei 1996 aan het Zennegat in Mechelen. Op die plaats wordt deze namiddag ook een herdenking gehouden voor Liam, waar ook zijn naasten, familie en vrienden aanwezig zullen zijn.