Partnerartikel

On-chain gegevens onthullen enorme koopinteresse in Bitcoin

woe 19 Jul

De prijs van Bitcoin (BTC) is nu ongeveer $30.000 en lijkt stabiel te blijven. Maar er zijn aanwijzingen dat er veel mensen geïnteresseerd zijn om Bitcoin te kopen op dit prijsniveau. Een bekend bedrijf dat de crypto markt analyseert, genaamd Glassnode, heeft gemerkt dat er een recordhoeveelheid BTC wordt verhandeld tegen de huidige prijs. Dit zou kunnen betekenen dat er binnenkort een grote verandering in de koers van Bitcoin kan plaatsvinden

Koopinteresse op ongekend niveau

Uit de gegevens van Glassnode blijkt dat veel mensen geïnteresseerd zijn in het kopen van Bitcoin wanneer de prijs rond de $30.200 ligt. Glassnode gebruikt een speciale methode, genaamd Entity-Adjusted URPD, om te analyseren hoeveel Bitcoin er wordt verhandeld en tegen welke prijs. Deze methode houdt rekening met verschillende soorten transacties en elimineert degene die de vraag naar Bitcoin kunnen vertekenen. Volgens deze gegevens is 3,8% van de totale Bitcoin-voorraad voor het laatst verhandeld tegen de prijs van $30.200. Dit is zelfs een hoger percentage dan toen de prijs $16.500 was, wat destijds het laagste punt was na een daling in 2022. Dit suggereert dat er een sterke koopinteresse is rond de $30.200 prijs.

Grote beweging op komst

Traders zijn opgewonden over de mogelijkheid van een grote verandering in de koers van Bitcoin. Een bekende trader met de naam Mikybull Crypto gaf commentaar op de ongecorrigeerde gegevens en zei: "Er staat een grote beweging op het punt te gebeuren." Dit weerspiegelt het gevoel dat er veel mensen geïnteresseerd zijn om Bitcoin te kopen op dit historische prijsniveau. Als gevolg hiervan kan de prijs van Bitcoin in de nabije toekomst aanzienlijk stijgen.

Hodled or Lost Coins bereikt nieuwe recordhoogtes

Niet alleen is er een enorme interesse om Bitcoin te kopen, maar uit andere gegevens blijkt dat langetermijnhouders van Bitcoin hun posities vasthouden en niet van plan zijn om te verkopen, ondanks dat de prijs van BTC dit jaar is verdubbeld. Glassnode volgt een metriek genaamd Hodled or Lost Coins. Deze metriek richt zich op "oude en grote voorraden" van Bitcoin en blijft nieuwe recordhoogtes bereiken. Het geeft inzicht in de voorraad Bitcoin die niet actief wordt verhandeld en waarschijnlijk permanent niet beschikbaar is. Op dit moment omvat deze metriek 7,77 miljoen BTC, wat ongeveer $233 miljard waard is. Dit is het hoogste aantal in vijf jaar. Het geeft aan dat veel mensen hun Bitcoin vasthouden en niet van plan zijn om ze te verkopen, zelfs niet met de stijgende prijzen.

Toekomstverwachtingen voor Bitcoin

De toekomst van Bitcoin ziet er veelbelovend uit, gezien de sterke koopinteresse op het historische prijsniveau van $30.000 en de groeiende Hodled or Lost Coins-metriek. Traders en investeerders zijn erg enthousiast en kijken uit naar een mogelijke grote koersbeweging die in het verschiet ligt. Het is echter belangrijk om de marktontwikkelingen en on-chain gegevens goed in de gaten te houden om de koersbewegingen van Bitcoin nauwkeurig te kunnen voorspellen. Het is altijd verstandig om op de hoogte te blijven van de laatste informatie en trends om weloverwogen beslissingen te kunnen nemen bij het handelen in Bitcoin.