13u25

Bram helpt bij verhuis van Speelgoedmuseum

Het Speelgoedmuseum in Mechelen verhuist in de zomer van 2022 naar de nieuwe site aan het centraal station. Om deze grote verhuisoperatie in goede banen te leiden, zette het museum een enclavewerking op met vzw Begeleidingscentrum voor Personen met Autisme in Mechelen. In een enclavewerking kunnen mensen met een beperking meedraaien in het reguliere arbeidscircuit.

Eén van de medewerkers is Bram Hendrickx. Hij heeft autismespectrumstoornis en helpt met het zorgvuldig inpakken van de topcollectie Belgisch speelerfgoed van vroeger en nu. Voor Bram komt zo een jongensdroom uit. Hij is een grote fan van het Speelgoedmuseum en kent de wirwar aan wandelgangen en topcollectie als de binnenkant van zijn broekzak. 

Het museum heeft een immense collectie gezelschapspelen zoals tientallen speciale uitgaves van Monopoly. Bram stoft alle speldozen af, noteert hun codes en bergt de speldozen netjes op in verhuisdozen volgens een bepaald stappenplan.

Ondanks de stress die een nieuwe job met zich meebrengt, vindt hij het enorm leuk om bij te kunnen dragen aan dit enorme verhuisproject.