11u01

BK Wielrennen komt naar Putte

De strijd om de Belgische driekleur in het wielrennen zal in 2027 beslecht worden in Putte. De gemeente stelde zich eerder al kandidaat het BK te mogen organiseren en de Belgische wielerbond heeft deze week het BK officieel aan Putte toegekend.

In 2027 zullen de elites bij de mannen en de vrouwen strijden om de driekleur. Als opwarmertjes komen ook de Belgische kampioenschappen in de jeugdcategorieën naar Putte. Over 2 jaar, in 2023 strijden de beloften al voor de nationale titel in Putte. In 2025 vindt het BK Nieuwelingen U17 plaats in Putte.

Over het eventuele parcours is nog niet veel bekend. "Het is de bedoeling om onze diverse deelgemeenten maximaal te betrekken en zeker bij de plaatselijke ronden van de elite een doortocht door elke dorpskern te hebben", klinkt het. In het verleden was Putte al meermaals aankomstgemeente voor de slotrit van de Ronde van België, toen kreeg Beerzelberg en prominente plek in het parcours.

Putte was één keer eerder gaststad voor het BK wielrennen. In 1981 won Roger De Vlaeminck er de driekleur.

Foto: In juni sprintte Wout van Aert naar de Belgische titel in Waregem. Hij klopte Edward Theuns en Remco Evenepoel in een spurt met drie.