18u33

Bijna 12000 euro aan achterstallige boetes en voertuigen in beslag genomen

Een grote controleactie afgelopen donderdag in Geel bleef niet zonder resultaat. Op de N19 en de Antwerpseweg stelde de politie, Douane en RVA meerdere overtredingen vast. Zij inden tijdens de actie 11 763 euro aan achterstallige boetes en namen 4 voertuigen in beslag. De politiezone wil in de toekomst nog meer van dergelijke acties houden.

Nog meer controles

Medewerkers van de RVA controleerden 80 personen en stelden 6 pv's voor zwartwerk en 1 pv voor een inbreuk op de tewerkstelling van buitenlandse werkkrachten vast. Bijkomend werden zes dossiers voor verder onderzoek geopend. Er werd ook een boete van 990 euro uitgeschreven voor het transport van illegale goederen.   

Daarnaast moest de politie twaalf boetes voor verkeersinbreuken noteren. Vijf chauffeurs reden met een auto zonder geldig keuringsbewijs. Verder waren er inbreuken op de technische eisen van het voertuig, versleten banden en de ladingzekering. Eén niet-verzekerd voertuig werd getakeld. 

In de toekomst zullen nog gelijkaardige controleacties uitgevoerd worden, zowel in Geel, Laakdal als Meerhout zegt de politie.