7u05

Basisschool De Toermalijn best in orde na fietscontroles

Ook dit schooljaar organiseerde politiezone Neteland weer een fietscontroleactie voor de leerlingen van het vierde, vijfde en zesde leerjaar. De controles vonden plaats tijdens de eerste twee maanden van het schooljaar. De winnaar dit schooljaar is De Toermalijn uit St-Jozef-Olen. De wisselbeker zal weer bij hen op school kunnen prijken. Op de 2de plaats eindigde De Luchtballon uit Herenthout en op de 3de plaats de Knipoog uit Vorselaar.

Score van 90,7% voor Toermalijn

Inspecteurs van de lokale politie Neteland bezochten vorig jaar 23 basisscholen in Herentals, Herenthout, Olen, Vorselaar en Grobbendonk. Ze controleerden of de fietsen verkeerstechnisch in orde waren. In totaal werden 1.113 fietsen goedgekeurd, 247 rijwielen kregen een opmerking. De resultaten per school werden verrekend met het aantal leerlingen waardoor een objectieve vergelijking kon gemaakt worden.

De leerlingen van de basisschool Toermalijn uit Sint-Jozef Olen wonnen met een score van 90,7% de wisselbeker “Fietscontroles” van de politiezone Neteland. Wie de wisselbeker drie jaar na elkaar wint, mag die definitief houden. De Toermalijn kon er al eentje vergaren.