2u41

Baloise Belgium Tour met leider Evenepoel lokt veel mensen naar het Kempense parcours

De Ronde van België, zoals we deze rittenwedstrijd nog maar eens zullen noemen, is om 10.30 uur gestart vanop de Grote markt van Turnhout. Deze editie heeft veel glans dankzij toptalent en populaire jongen Remco Evenepoel (met de hand omhoog) die op 1 staat in het klassement.

Veel maar braaf volk langs het parcours

Door de coronaregels was het marktplein afgesloten en mocht alleen wie er echt moest zijn het rennersdorp binnen. Buiten de startzone was er meteen veel enthousiasme om de rennersen vooral Remco te zien. Op de Ring rond Turnhout kon je zelfs al spreken van enkele rijen mensen. De renners gingen van Turnhout over Ravels en terug naar Tielen en zo steeds dichter naar de grens met Limburg waar de aankomst in Beringen ligt  Ook in Kasterlee, Retie, Dessel,Mol, Geel, Meerhout, Gestel en Olmen passeerden de renners.

In Beringen ging Mark Cavendish voor Tim Merlier over de streep in een spannende spurt breed over de weg. De eindzege is net als 2 jaar geleden voor Remco Evenepoel. Veldrijder Toon Aerts uit Rijkevorsel is mooi 9de op 1'13". Cedric Beullens uit Onze-Lieve-Vrouw-Waver won het klassement voor de strijdlust.

Ook Laurens Sweeck was net als veel andere veldrijders van de partij.