9u30

Al meer dan 100 meldingen voor anoniem drugsmeldpunt

Het anoniem online drugsmeldpunt van de provincie Antwerpen ontving sinds de oprichting een half jaar geleden al 104 meldingen. Meer dan 10.000 mensen hebben de website bezocht. Drie meldingen leidden ook daadwerkelijk tot de ontdekking van een cannabisplantage. In andere gevallen was de informatie vaak ook nuttig voor andere zaken.

De meeste meldingen komen uit de grensstreek met 7 in de PZ Regio Turnhout, 6 in de PZ Noorderkempen en 4 in de PZ Kempen Noord-Oost. De andere Kempense zones zijn samen goed voor 5 tips. In de regio Rivierenland komen meeste meldingen komen uit Mechelen-Willebroek en Klein-Brabant met telkens 3 meldingen. In Heist-op-den-Berg waren er 2 meldingen. Uit de andere politiezones in Rivierenland kwam telkens 1 tip. 

Bij het drugsmeldpunt voor cannabisplantages, drugslabo's en dumping van drugsafval kunnen burgers op een veilige en volledig anonieme manier de politie verwittigen over verdachte situaties in de provincie Antwerpen. Dit meldpunt is geen alarmcentrale. In gevaarlijke situaties waarin er dringend politie nodig is, blijft het belangrijk om zo snel mogelijk 112 te bellen.