11u03

Aanslag in Oud-Turnhout: granaat ontploft aan villa van discotheekuitbater

In Oud-Turnhout is afgelopen nacht op de oprit van een villa een granaat ontploft. De aanslag was gericht tegen de vroegere eigenaar en discotheekuitbater van de Versuz. De schade aan het pand en de auto in de Ganzendreef bleef beperkt. De federale gerechtelijke politie kwam ter plaatse voor een sporenonderzoek.

Bewoners uit de straat werden afgelopen nacht rond kwart voor twee opgeschrikt. Er was een luide knal. Eerst werd nog gedacht aan een gasexplosie. Er kwamen 7 politiecombi's en ontmijningsdienst DOVO ter plaatse.

Omstreden reputatie

De bewoner van de villa heeft een omstreden reputatie in de Amsterdamse onderwereld. Hij werd gezien als een witwasser voor Nederlandse drugscriminelen. Die verdenking hebben de politiediensten in België nooit hard kunnen maken.

De man was ook eigenaar van de fuifboot Diamond Princess die in het Bonapartedok lag en waar de Vlaamse pornokoning Eddy Lipstick een tijdlang een swingerscafé had. Hij onderhield via zijn partner ook contacten met de familie van de Mechelse crimineel Ashraf Sekkaki.