23u53

3 agenten gewond: bekogeld met flessen en gebeten in arm na fuif Turnhout

Zondagochtend zijn drie inspecteurs van de politie Regio Turnhout gewond geraakt. Even na 6 uur liep het mis tijdens een interventie in de buurt van de fuifzaal Futur aan de Wezenstraat in Turnhout. Na het incident overweegt burgemeester Paul Van Miert (N-VA) opnieuw een sluitingsuur voor het Turnhoutse nachtleven. Hij wil rond de tafel zitten met uitbaters van jeugdcafés en de horeca. De fuif 'Summer Colors' liep stilaan op zijn einde toen een aantal bezoekers er met elkaar slaags raakten.

Enkele weken werkonbekwaam

Toen de politie ter plaatse kwam, brachten enkele jongeren beschadigingen toe aan het politievoertuig en werden de agenten belaagd en bekogeld met glazen flessen. Eén van die flessen raakte een agent die gewond werd afgevoerd naar het ziekenhuis. Hij zal wellicht enkele weken werkonbekwaam zijn. Ook twee andere collega's liepen verwondingen op en moesten naar het ziekenhuis worden overgebracht. Eén van hen werd door een amokmaker gebeten in zijn arm. 

Verdachten opgepakt 

De Politie Regio Turnhout kon ter plaatse twee verdachten oppakken, een derde verdachte werd later geïdentificeerd en wordt opgespoord. Eén van de verdachten is maandagmiddag voorgeleid bij de Onderzoeksrechter in Turnhout. Die heeft de 25-jarige man aangehouden en hem onder elektronisch toezicht geplaatst. 

De korpsleiding betreurt intussen dat politiemensen tijdens de uitoefening van hun job worden aangevallen en verwondingen oplopen. Het parket zal, na het onderzoek door de politie, beslissen wat er verder met de verdachten van de feiten zal gebeuren. Mogelijk riskeren zij later nog een vervolging voor de rechtbank. 'Summer Colors' was een evenement met vooral bezoekers uit Nederland. Het evenement was wel aangemeld bij de Stad Turnhout, maar bleef verder onder de radar omdat er voor dit soort evenementen geen specifieke vergunningen of toelatingen vereist zijn.

Foto's: Facebook