10u11

21-jarige Mechelaar aangehouden: sok vol cocaïne gevonden bij gracht waarin hij terechtkwam

Op zaterdagnamiddag 28 mei raakte de lokale politie van Mechelen-Willebroek op de Leuvensesteenweg verwikkeld in een achtervolging met een 21-jarige Mechelse bromfietsbestuurder, die uiteindelijk in een gracht terechtkwam. Achteraf werd er een sok vol cocaïne gevonden in de buurt van die gracht en een grote som geld in zijn huis. Hij werd ondertussen aangehouden door de onderzoeksrechter.

De jongeman trok zaterdagnamiddag de aandacht van de patrouilleploeg, waardoor ze hem aan de kant wilde zetten. Maar de bestuurder negeerde dat bevel en sloeg op de vlucht. De politie zette de achtervolging in en plots stopte de man bruusk op de parking van dierenpark Planckendael. De man viel en zette zijn vlucht te voet verder. Daarna sukkelde hij in een gracht, waar een politieagent hem kon vatten.

Maar de jongeman verzette zich en daardoor geraakte hijzelf en een politieagent gewond. Voor die laatste had dat zelfs een arbeidsongeschiktheid van een week tot gevolg. Na een medische controle, werd de bestuurder overgebracht naar het politiecommissariaat. De federale drugshond vond achteraf een sok met 47 pakjes cocaïne vlakbij de gracht.

De inspecteurs troffen later bij een huiszoeking in de woonplaats van de 21-jarige man een grote som geld aan in een holle wand. Concreet ging het om 11 pakketjes van 1000 euro. Het geld en de drugs die in de sok zat werden in beslag genomen. Toen de politie de man hierover verhoorde kon hij geen samenhangend verhaal geven. Volgens hem sloeg hij op de vlucht omdat zijn brommer niet verzekerd was. De Mechelaar werd ondertussen voorgeleid voor de onderzoeksrechter, die hem heeft aangehouden.