22u59
De wereld vandaag
dinsdag 17 mei
23°C
1 km

16-jarige bestuurder betrapt die lachgas vervoerde

De politie van de zone Mechelen-Willebroek moest afgelopen weekend bij wodca-acties maar liefst negen rijbewijzen intrekken. Eén bestuurder reed zelfs rond zonder rijbewijs. De jongeman was amper 16 jaar. Ter hoogte van de rotonde Mechelen Zuid liep hij tegen de lamp toen hij snel zijn auto tussen enkele geparkeerde vrachtwagens probeerde te parkeren. De politie was stomverbaasd toen bij de controle bleek dat de bestuurder amper 16 jaar oud was en bijgevolg nog geen rijbewijs had.

Lachgas

Naast hem zat een 22-jarige jongedame die haar autosleutel aan de jongeman had overhandigd. Zij krijgt alvast hiervoor ook een proces-verbaal. Bij een verdere controle van de auto bleek dat er in de auto ook een grote fles lachgas lag, die los in het voertuig vervoerd werd. De jonge bestuurder mag zich nu aan een gepeperde rekening verwachten want hiervoor krijgt hij nog een extra boete van 275 euro wegens een inbreuk op de wetgeving ADR. De fles lachgas werd in beslag genomen. 

Dronken bestuurder parkeert wagen willekeurig aan Zwartzustersvest (foto boven) 

De politie van de zone Mechelen-Willebroek moest afgelopen weekend negen rijbewijzen intrekken. Onder hen één bestuurder die gecontroleerd werd na een telefonische melding van een taxichauffeur. Hij had opgemerkt dat aan de bushalte t.h.v. het opvangcentrum aan de Zwartzustersvest een wagen met aangedampte ruiten foutief stond geparkeerd.  

De zwarte SUV stond volledig op het fietspad geparkeerd meer zelfs. Zijn voertuig stond deels op de rijbaan. Er waren 2 inzittenden in de wagen. De bestuurder was duidelijk boven zijn theewater en legde een positieve ademtest af. Hij had 2,1 gram pro mille alcohol in zijn bloed. Betrokkene had tevens zijn rijbewijs niet op zak.  De politie trok daarop zijn rijbewijs meteen in. De SUV werd aan de kant gezet. De man krijgt tot slot nog een extra boete wegens het parkeren op een fietspad.