19u00

(14/09): 207 besmettingen bijgekomen in de laatste 3 dagen

De afgelopen dagen zijn er 91 vastgestelde coronabesmettingen bijgekomen in de Kempen. In de regio Rivierenland zijn dat er 116. Aangezien Sciensano op zondag en maandag geen cijfers meer bekendmaakt, gaat het om een optelsom van drie dagen.

116 besmettingen in Rivierenland

In de regio Rivierenland werden de afgelopen dagen in totaal 116 bijkomende gevallen genoteerd. Dat zijn er 3 meer dan vorige week dinsdag.

Mechelen blijft koploper met 62 nieuwe besmettingen. Willebroek noteert 14 nieuwe gevallen.

De andere gemeenten blijven onder de 10 nieuwe besmettingen: Duffel (9), Putte (8), Sint-Katelijne-Waver (6), Lier (5), Bornem (4) en Bonheiden (3).

Berlaar en Heist-op-den-Berg tellen elk 2 nieuwe gevallen. Puurs-Sint-Amands volgt met 1 bijkomende besmetting. In Nijlen liep niemand het virus op.

5 Kempense gemeenten zonder nieuwe gevallen

In de Kempen kwamen er 91 bevestigde gevallen bij. Vorige week waren dat er op dinsdag 85.

Turnhout telt het meeste aantal nieuwe gevallen, het zijn er 13. Mol telt er 11 en Balen 10.

De andere Kempense gemeenten blijven onder de 10 nieuwe besmettingen: Beerse (7), Herentals (6), Hoogstraten, Vosselaar en Arendonk (5) en Geel (4).

In Westerlo, Lille, Herenthout en Oud-Turnhout duiken 3 mensen op die het virus opliepen.

In Dessel, Grobbendonk, Kasterlee, Meerhout werden 2 nieuwe gevallen ontdekt. In Merksplas, Olen, Ravels, Rijkevorsel en Herselt duiken er overal eentje op.

Met Laakdal, Vorselaar, Retie, Hulshout en Baarle-Hertog zijn er 5 Kempense gemeenten waar geen enkele nieuwe coronabesmetting bijkwam.