Verdachte opgepakt voor steekpartij in Berkemus

maa 25 Mar
© RTV

Er is een verdachte opgepakt voor de steekpartij vorige week in café Berkemus in Morkhoven. Dat bevestigt het parket. Het gaat om een 21-jarige vrouw uit Pelt. Ze verschijnt voor de raadkamer in Turnhout. Haar betrokkenheid bij de feiten wordt nog onderzocht, laat parketwoordvoerder Kato Belmans weten.

In café Berkemus aan de Voortkapelseweg in Noorderwijk werd op donderdag 21 maart een dertiger neergestoken. Hij kreeg meerdere messteken en werd levensgevaarlijk gewond. De man werd geopereerd. Na de feiten werd. de auto waarmee de twee verdachten er vandoor gingen herkend . Die auto, een gehuurd voertuig, werd met de hulp van slimme camera’s met nummerplaatherkenning vrij snel aangetroffen in het Antwerpse.

De arrestatie dateert al van vrijdag, maar raakte pas maandagnamiddag bekend. De vrouw verschijnt dinsdagochtend voor de raadkamer in Turnhout met de beschuldiging van poging tot roofmoord. “Haar specifieke rol of betrokkenheid bij de feiten wordt nog volop onderzocht”, zegt Kato Belmans, woordvoerster parket Antwerpen. Zo wordt er onderzocht of de vrouw donderdag ook in Noorderwijk is geweest. Er was sprake van twee mannen van Afrikaanse origine die hun slachtoffer, een man van 35, meermaals hebben gestoken met een groot mes.

De feiten speelden zich donderdag iets voor 10.30 uur af in café Berkemus. Een klant werd op het terras achteraan de zaak benaderd door twee onbekenden. Hij kreeg verschillende messteken in de borst en de rug. De daders sloegen meteen na de feiten op de vlucht. De steekpartij aan café Berkemus in Noorderwijk zinderde de dag nadien nog na in de buurt.