Steekpartij aan station in Geel: 16-jarig slachtoffer stabiel

maa 22 Apr
© RTV

Aan het station van Geel heeft zich een steekpartij voorgedaan. Daarbij vielen drie gewonden. Maandagavond werd één verdachte opgepakt. Een tweede verdachte werd dinsdagochtend opgepakt. Allebei zijn ze door de jeugdrechter in een jeugdinstelling geplaatst. Het gaat om een minderjarige die gewond geraakte bij de feiten, een 16-jarige jongen uit Herentals. Hij is intussen stabiel maar wordt nog in een kunstmatige coma gehouden.

Een derde verdachte vluchtte vermoedelijk met de trein richting Mol. Wat de rol van de verdachten is, is nog niet bekend.

Het zou allemaal begonnen zijn met een ruzie op een bus, vlak na schooltijd. Volgens de uitbater van café Het Anker, aan het Stationsplein in Geel, waren bij die ruzie tientallen jongeren betrokken. Het gevecht zou dan aan het station van Geel uit de hand gelopen zijn. De politie kwam massaal ter plaatse.

De voetgangerstunnel werd afgesloten, net als een deel van het station. En de politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout plaatste ondertussen een opsporingsbericht.

Drie gewonden werden naar het ziekenhuis. Eén van hen had zware verwondingen. Even werd voor het leven van het slachtoffer gevreesd, maar in de loop van de avond kwam het bericht dat hij niet langer in levensgevaar was.

In de buurt van het station zou een mes zijn gevonden. En ook in het station van Mol werd kort na de feiten een bebloed mes gevonden. Mogelijk namen nog andere betrokkenen van de vechtpartij de trein in Geel.

Wat de aanleiding was voor de vechtpartij is nog niet duidelijk. Het onderzoek is in handen van het parket.