Stad Mechelen maakt plannen voor Hof van Egmont bekend

maa 26 Feb
© 3D Real Estate

Er is meer duidelijkheid over de plannen die het Mechelse stadsbestuur heeft met de site van het woonzorgcentrum Hof van Egmont. Het rusthuis wordt over enkele jaren afgebroken. In de plaats komen er zowat 140 appartementen en studentenkamers.

Een projectontwikkelaar heeft intussen een maquette gemaakt van hoe het project er moet gaan uitzien. De locatie is alvast top, vlakbij het stadscentrum en het station, en ook nog eens schuin tegenover de Thomas More hogeschool.

Dat het rusthuis Hof van Egmont over enkele jaren wordt afgebroken, was al langer bekend. Een deel van de bewoners is al verhuisd naar een nieuwe voorziening aan het Sint-Maartenziekenhuis. En over enkele jaren is ook het nieuwe rust- en verzorgingstehuis op de site van het vroegere Dodoensziekenhuis klaar. Op de plaats van Hof van Egmont komt een nieuwe woonzone. De eerste plannen daarvoor zijn nu voorgesteld. De projectontwikkelaar betaalt 17 miljoen euro voor de grond, dat is fors meer dan wat de stad geraamd had.

De groene zone achter de appartementen krijgt een publiek karakter, en zorgt zo voor een extra doorsteek tussen de Hendrik Speeqvest en de binnenstad. De ligging van het nieuwe woonzone vormt alvast een troef, met de Grote Markt, het station en de Thomas More Hogeschool op wandelafstand. Het nieuwbouwproject moet vanavond wel nog groen licht krijgen op de gemeenteraad.