Raadkamer beslist over internering moordverdachte juf Mieke

din 27 Feb
© RTV

Gunter Uwents, de man die juf Mieke met 101 messteken om het leven bracht, verschijnt vandaag opnieuw voor de raadkamer in Turnhout. Daar wordt beslist of hij al dan niet wordt opgesloten in een afdeling voor geïnterneerden of een psychiatrisch centrum. De uitspraak volgt op 29 maart.

Het college van deskundigen is van oordeel dat Gunter Uwents niet toerekeningsvatbaar is. De verdediging betwist de internering niet, maar zou een andere kwalificatie willen en aan de raadkamer willen vragen om Uwents te interneren voor doodslag. De man heeft altijd volgehouden dat hij niet naar Noorderwijk gegaan was om juf Mieke te doden. Er zou volgens Uwents geen sprake zijn van voorbedachtheid.

Maria ‘Mieke’ Verlinden werd op 10 november 2020 dood aangetroffen in haar woning in Noorderwijk. Ze werd om het leven gebracht met 101 messteken. Gunter Uwents, oud-leerling van juf Mieke, werd een jaar en vier maanden nadat juf Mieke vermoord werd opgepakt. De man is een ex-leerling van juf Mieke. Hij voelde zich in zijn schooltijd door haar gepest en vernederd. Toen hij haar zoveel jaren later opzocht om met haar te praten, liep dat gruwelijk uit de hand.