5de Dag van de Rechtstaat duurt uitzonderlijk twee dagen

din 20 Feb
© RTV

Op 15 en 26 maart organiseert vzw 400 de 5de editie van Dag van de Rechtsstaat in Mechelen. Die staat dit jaar in het teken van Europa. Er zijn verschillende lezingen en voordrachten over thema's zoals het klimaat, migratie en mensenrechten. Om de 5de verjaardag te vieren, krijgt de editie van dit jaar uitzonderlijk twee dagen.

De Dag van de Rechtsstaat is een evenement dat het debat over onze democratie wil voeren. Omdat België voorzitter is van de Europese raad, is het centrale thema dit jaar de Europese Unie. In Mechelen is er daarom ook het stadsfestival Construct Europe.

Dag van de Rechtsstaat blaast dit jaar 5 kaarsjes uit. Daarom duurt het evenement uitzonderlijk 2 dagen. Op 15 maart komen ondermeer de kamervoorzitter van de Raad van State, de hoofdaanklager van het openbaar ministerie van de Europese Unie en een professor Europees recht aan de KU Leuven praten.

Op 26 maart kiest organistor vzw 400 bewust voor toegankelijkere sprekers. Weerman Bram Verbruggen zal het bijvoorbeeld hebben over het klimaat, chefkok Seppe Nobels over migratie. Ook comedian Geert Hoste is van de partij.