Gemeenteraadslid Serkan Bozyigit slachtoffer van nepvideo

maa 20 mei
© RTV

Gemeenteraadslid Serkan Bozyigit voor N-VA in Willebroek is opnieuw het slachtoffer geworden van onbekenden met slechte bedoelingen. In het verleden kreeg Bozyigit al racistische bedreigingen, dit keer is er een nepvideo over hem gemaakt die gretig gedeeld wordt via sociale media. In de video lijkt Bozyigit zijn steun te betuigen aan Israël.

Het 32-jarige gemeenteraadslid, dat ook kandidaat is voor het Vlaams parlement, benadrukt dat de video vals is en dat hij het slachtoffer is van politieke spelletjes.

De Willebroekenaar maakt deel uit van het kabinet van minister Ben Weyts en wil op 9 juni graag een zetel in het Vlaams parlement veroveren. De deepfake-video is een oorspronkelijke video van Vlaams Parlement TV. In de echte versie wordt er overgegaan naar een volgende vraag. In de nepvideo komt plots Bart De Wever in beeld, gevolgd door oorlogsbeelden. De boodschap aan het einde van het filmpje doet politiek kwaad opzet vermoeden.

Het is voorlopig niet duidelijk wie de video heeft gemaakt of waarom dat is gebeurd. Boyzigit werd ook al zeker 2 keer het slachtoffer van racisme, zowel in 2018 als midden vorige maand kreeg hij te maken met uitspraken over z'n huidskleur en Turkse afkomst.