Groedselkast in Nijlen zamelt condooms en maandverband in

woe 10 Apr

Meisjes in armoede blijven tijdens hun menstruatieperiode vaak weg van de school omdat ze geen geld hebben voor de aankoop van de juiste producten. Dat blijkt uit een eerder onderzoek van Caritas Vlaanderen.

Daarom lanceerde Minneke De Ridder van de Groedselkast in Nijlen onlangs de actie 'Wij zijn geen luxe', waarmee ze geld wil ophalen voor de aankoop van maandverband en condooms. Het motto van de actie: iedereen heeft het recht om zichzelf te verzorgen en te beschermen.

Al meer dan vier jaar is de Groedselkast aan de Lindekensbaan in Nijlen een gratis afhaalpunt voor mensen in armoede. Het gebruikelijke aanbod bestaat uit voeding, drank en verzorgingsproducten, maar sinds de start van de actie 'Wij zijn geen luxe' kan je hier ook terecht voor condooms en maandverband.

Wie dat wil kan zelf maandverband en condooms doneren of geld storten op het rekeningnummer van de Groedselkast, want de online actie loopt gewoon door, nog tot eind april. Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de Groedselkast.