Voka-Agoria-VDAB komen in mei met jobbeurs voor personeel Van Hool

don 28 Mar
© archief RTV

Voka Mechelen-Kempen, Agoria Vlaanderen en VDAB organiseren op 28 mei samen een jobbeurs voor het personeel van busbouwer Van Hool in het GC Klein Boom in Putte. Ze houden wel nog steeds rekening met een doorstart na het faillissement.

Door het dreigende faillissement riskeren veel werknemers hun job te verliezen. Daarom besluiten Voka Mechelen-Kempen, Agoria Vlaanderen en VDAB provincie Antwerpen om zelf een jobbeurs te organiseren. Die vindt plaats op dinsdag 28 mei in het GC Klein Boom in Putte. Hieraan nemen 250 bedrijven deel die in totaal 1100 vacatures hebben die op maat zijn van de profielen bij Van Hool.

"De grootste herstructurering in 6 jaar tijd dreigt. We nemen daarom actie. Er is veel talent en vakmanschap aanwezig bij Van Hool. Komt er een grote doorstart, dan zou dat mooi zijn. Volgt er een gedeeltelijke doorstart of komt er nog een ander scenario: dan staan we gezamenlijk klaar," zegt Tom Laveren, gedelegeerd bestuurder van Voka Mechelen-Kempen.

"Onze maakindustrie heeft net een grote behoefte aan deze talenten. We staan ook klaar voor eventuele om- of bijscholing die we onder meer via het loopbaanfonds van de sector Mtech+ kunnen aanbieden", zegt Jolyce Demely, directeur Agoria Vlaanderen. "Door de organisatie van de jobbeurs hopen wij de juiste match tussen werkzoekenden en de bedrijven te vinden. En de medewerkers snel nieuw perspectief te geven."

Begeleiding

"Vanuit VDAB hebben we wel vaker te maken met herstructureringen of faillissementen. We hebben dus ervaring met dit soort situaties, al is de situatie bij Van Hool uitzonderlijk door de omvang," zegt Bjorn Cuyt, directeur van VDAB provincie Antwerpen. VDAB gaat daarom een tewerkstellingscel oprichten. Daarin focussen ze eerste instantie op het informeren van de getroffen medewerkers met o.a. uitleg over outplacementbegeleiding. Op de jobbeurs is er naast vacatures ook aandacht voor de opleidingen van VDAB en partners voor zij die zich willen herori├źnteren of die hun kennis en vaardigheden willen bijschaven.

Door de beurs eind mei te laten doorgaan, geven de organisatoren de curator en een eventuele overnemer de tijd om een doorstartplan uit te werken.