Vier jaar cel geëist tegen Mechelse broers voor zwaar geweld

don 18 Apr
© Archief RTV

Het Openbaar Ministerie heeft vier jaar cel geëist tegen twee Mechelse broers. Ze staan terecht voor zware geweldpleging tegen twee Antwerpenaren begin 2022 in de Rik Woutersstraat. Ze deelden klappen uit en gaven één van hen ook vijf messteken. Het is niet duidelijk wie precies gestoken heeft.

De feiten dateren van 21 januari 2022. Na een discussie tijdens een zaalvoetbalwedstrijd trokken de Antwerpse broers naar de Leegheid in Mechelen waar één van de betrokken mannen woonden. Ze wilden er gaan praten met diens vader en waren naar eigen zeggen niet uit op geweld.

Keukenmes niet gevonden

Maar de betrokken man zag hen aankomen en haalde zijn broer erbij. Ze zouden meteen in de aanval gegaan zijn en takelden de Antwerpenaren zwaar toe met een staaf. Volgens één van hen hadden de broers ook een keukenmes waarmee ze uithaalden. Maar dat werd niet teruggevonden. De Antwerpenaar had wel steekwonden aan het gezicht, de arm, onderrug en bil. De wetsdokter kon echter geen uitsluitsel geven over het wapen waarmee de steekwonden waren toegebracht. Het is ook niet duidelijk wie van de twee broers verantwoordelijk is voor de verwondingen.

Het Openbaar Ministerie eist tegen de Mechelse broers vier jaar cel en een boete van 3.200 euro. Tegen hun vader werd vier maanden cel met uitstel gevorderd voor het bezit van de staaf.