Veertiger uit Baarle-Hertog veroordeeld voor geweld tegen politie

don 22 Feb
© Archief RTV

De rechtbank in Turnhout heeft een 42-jarige man uit Baarle-Hertog veroordeeld tot een voorwaardelijke celstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro op. Hij stond terecht voor geweld en weerspannigheid tegen de politie. Hij werd eerder ook al veroordeeld voor vluchtmisdrijf bij een dodelijk ongeval en voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin.

Op 8 juli 2023 kreeg de politie rond 22.20 uur een oproep van de vriendin van de beklaagde. De man was bij zijn thuiskomst beginnen roepen en gooide allerlei spullen naar haar. Tegen de politie zei ze dat hij fysiek agressief was en onder invloed van cocaïne volledig door het lint ging. Toen de agenten arriveerden, kwam de man hen tegemoet op de oprit. Hij verzette zich heftig tegen zijn arrestatie. De agenten werden daarbij gewond en waren enkele dagen arbeidsongeschikt.

Derde veroordeling

De rechtbank veroordeelde de veertiger voor geweld en weerspannigheid tegen de politie. Hij kreeg een voorwaardelijk gevangenisstraf van 12 maanden en een boete van 800 euro op. Hij mag o.a. geen drugs meer gebruiken. In juni 2022 kreeg hij ook al een voorwaardelijke celstraf voor slagen en verwondingen aan zijn vriendin.

De man stond eerder ook al terecht voor onopzettelijke doding en vluchtmisdrijf. Op 3 december 2011 had hij op het kruispunt van de Steenweg op Baarle-Hertog met de Steenweg op Zondereigen een scooter aangereden. Hij pleegde vluchtmisdrijf terwijl de bestuurster en haar passagierster in de gracht lagen te sterven. Na een beroepsprocedure werd de man veroordeeld tot een rijverbod van 2 jaar en 150 uur werkstraf.