Ondergelopen tenten op Graspop: 15 kampeerders zoeken noodopvang op

vrij 21 Jun
Natte tenten op de camping
© RTV

De gemeente Dessel en de organisatie van Graspop hebben vrijdag in de vooravond beslist om voor noodopvang te zorgen voor kampeerders wiens tenten en materiaal zijn ondergelopen. Maar een zeer beperkt aantal festivalgangers maakten gebruik van het aanbod. 15 in totaal.

Donderdag was de situatie nog doenbaar. Maar vrijdag heeft het zowat de hele dag geregend en zijn stukken van onder meer de grote camping, de Boneyard ondergelopen.

Er zal daarom noodopvang voorzien worden, werd in een overleg in de vooravond beslist. Er wordt verwacht dat een deel van de festivalgangers vanavond voor een verrassing komt te staan, als ze terugkeren van het festivalterrein naar de camping. Een deel van het terrein en dus ook van de tenten is ondergelopen.

Wie merkt dat zijn tent en alle spullen nat zijn, kan zich melden aan de infostand van de organisatie. Zij kunnen dan de nacht doorbrengen in verwarmde accommodaties op het terrein of in de gemeente. Er is plaats voorzien voor enkele honderden kampeerders.

_De hevige regen verhindert alvast niet dat het festival gewoon doorgaat. _

- Website gemeente Dessel

Bezoekers die de komende dagen nog afzakken naar Dessel kunnen niet blijven overnachten op de camping. Zij worden verzocht terug huiswaarts te keren na het festival of elders overnachting te voorzien.

"De hevige regen verhindert alvast niet dat het festival gewoon doorgaat. De nodige maatregelen worden getroffen opdat de festivalweide de vele regen zou aankunnen." staat nog op de site van de gemeente Dessel te lezen. De burgemeester benadrukt ook dat er geen sprake is van een crisis of noodtoestand. De organisatie én de hulpdiensten willen alleen vermijden dat mensen verkleumd de nacht moeten doorbrengen.

Uiteindelijk maakten 15 festivalgangers gebruik van het aanbod van de gemeente Dessel om in de noodopvang te slapen. Zij kunnen zaterdag in principe terugkeren naar de camping.