Onderdak gezocht voor getroffen lammeren na zware brand

1 maand geleden
© RTV

Bij de uitgebrande schapenstal in Geel worden vandaag kadavers geruimd. Ook de dierenarts kwam langs om de gewonde dieren te verzorgen. Bij de vzw Kemp zitten ze na de zware brand met de handen in het haar. Er wordt nog onderdak gezocht voor de getroffen lammeren. Ook helpende handen zijn welkom. Maar vooral zoeken ze nog financiële steun.

De vzw Kemp zet de schapen in voor begrazingsprojecten in de Kempen. De volwassen schapen waren op het moment van de brand niet op de hoeve, in de stal zaten alleen lammeren.

Een honderdtal kon door de brandweer en hulpdiensten gisteravond gered worden en net voor die lammeren wordt onderdak gezocht. Die hebben nu geen eten en elektriciteit. Het gaat dan om stallen of plaatsen waar ze tijdelijk kunnen verblijven. Om het kuddegevoel te kunnen bewaren, is het best dat de dieren ergens samen op één locatie kunnen verblijven.

Vandaag kwam de dierenarts nog langs om de gewonde dieren te verzorgen en verder op te volgen. Eén dier moest geëuthanaseerd worden. De rest van de dieren krijgen nu na de brand lang werkende pijnstillers en helende zalf.

En het blijft nu afwachten of de schapen rookschade aan de longen hebben opgelopen en/of de brandwonden goed genezen. Wat precies de brand heeft veroorzaakt, is nog niet geweten. De eerste aandacht gaat dus uit naar de dieren. Ook naar de schapen die nu aan begrazingsprojecten bezig zijn. Om de werking te kunnen behouden hoopt de vereniging op steun. Info om Kemp te steunen, vind je op de website van de vzw Kemp.