Nini Tremerie krijgt eigen straat in Mechelen: zoon en dochter trots

zat 15 Jun
straat Mechelen
© RTV

Oud-bewoonster van de Mechelse Otterbeekwijk, Nini Tremerie, is terug aanwezig op de plaats waar ze zovele mensen voorthielp. ze was de tussenpersoon in het contact van de bewoners met de sociale woonmaatschappij. Zoon Yves en dochter nancy zijn heel blij met het eerbetoon.

Nini Tremerie bracht zowat heel haar hele leven door in Otterbeek, tussen Tivoli en de R6 in Mechelen. Ze was heel graag gezien door de medebewoners en nam het voor hen op. Ze richtte een geburenkring op en werd secretaris van het Koninklijk Verbond der Mechelse Geburenkringen. Ze organiseerde wijkfeesten en kermissen en schopte het tot Verdienstelijke Mechelaar.

Bart Somers, (burgemeester Voor Mechelen: “Ze heeft wel enorm veel voor Mechelen en zijn inwoners betekend. Zij maakte het verschil door haar handen uit de mouwen te steken en veel enthousiasme aan de dag te leggen. Zo iemand verdient het dan ook om een straat naar zich vernoemd te krijgen. Ik ben blij dat we de Nini Tremeriestraat nu officieel kunnen inhuldigen.”

“Wie had dat gedacht, dat er ooit een straat naar mama vernoemd zou worden?”Aan het woord is zoon Yves Vanden Bosch. “Het is een hele eer en ik denk dat ze serieus zou staan blinken".

“Mama was een heel sociale vrouw, maar ze trad niet graag op de voorgrond. Ik denk dan ook dat ze dit allemaal wat overdreven zou vinden”, aldus dochter Nancy Vanden Bosch.