Negen hoogspanningsmasten omgewaaid: woning zwaarbeschadigd

woe 10 Jul
Hoogspanningsmast omgewaaid Heffen
© RTV

In heel Heffen is de schade enorm. Liefst 9 hoogspanningsmasten werden omvergeblazen. Eén kwam zelfs op een woning terecht. Netbeheerder Elia heeft een taskforce opgericht om de herstellingswerken te coördineren.

Door het noodweer van dinsdagavond hebben in totaal negen hoogspanningsmasten schade opgelopen in regio Heffen-Leest. De lijnen van de vernielde hoogspanningsmasten zijn naar beneden gekomen. Verschillende huizen raakten daardoor beschadigd. Eén huis werd ook geraakt door een mast. Het gaat om een pas gerenoveerde woning. Die is grotendeels vernield. Enkele gezinnen konden niet in hun woning blijven en werden opgevangen in een hotel waar ze ook de nacht doorbrachten.

"Dit is een uitzonderlijke situatie,” zegt Lotte Van der Stockt, woordvoerster bij netbeheerder Elia. “We willen zo snel mogelijk huizen met schade kunnen vrijgeven. Daarom heeft Elia ook een taskforce opgericht om de herstellingswerken goed te coördineren. Het is onze prioriteit om alles veilig te stellen.”

Gevaarlijk

"De herstellingswerken zijn niet zonder gevaar want die lijnen hangen vast aan pylonen en die pylonen kunnen nog altijd destabiliseren als er gewerkt wordt aan de lijnen", zegt Van der Stockt.

Elia gaat omwonenden met vragen nauw bijstaan en het bedrijf is ook aanwezig bij de infovergaderingen voor buurtbewoners, georganiseerd door de stad Mechelen. De stroombevoorrading blijft intussen verzekerd.