Na oldtimers gaan classic bikes van Minderhoutse verzamelaar onder de hamer

vrij 15 Mar
classic cars oldtimers
© RTV

Liefhebbers van glimmende oldtimer motorfietsen moeten zondag op post zijn. Met de verkoop van 74 unieke motoren wordt een einde gemaakt aan het Sprangers Museum in Minderhout. De uitgebreide collectie aan tweewielers wordt er verkocht. De collectie wordt geschat op zo’n 300.000 euro.

De verkoop van 74 motoren betekent het definitieve einde van het Sprangers Museum in Minderhout. De veiling van vintage tweewielers vindt plaats op zondagmiddag 24 maart en bestaat uit het tweede en laatste deel van de collectie van industrieel-verzamelaar Marcel Sprangers. Liefhebbers zullen zich nog de ‘witte handschoenen’-verkoop op 5 september 2023 herinneren, toen 45 oldtimers een nieuwe eigenaar vonden voor 905.000 euro. Oldtimerveiling brengt meer dan 900.000 euro op

De nu aangeboden collectie bestaat uit 74 glimmende (en niet zo glimmende) tweewielers uit de eeuwwisseling tot de jaren negentig. Een handvol zeldzame Belgische fietsen (Minerva, Flandria, FN, Gillet) zijn vertegenwoordigd, maar ook Duitse, Italiaanse en Britse merken zijn aanwezig (NSU, DKW, Ducati, MV Agusta, Moto Guzzi, New Hudson). Tot de duurste voorbeelden behoren de Amerikaanse droommodellen Indian Scout en uiteraard Harley Davidson.

oldtimers classic cars