Lier zoekt dringend meer schoolcoaches: hulp voor kinderen én ouders

woe 12 Jun
Huiswerkcoach Lier
© RTV

De stad Lier is, in samenwerking met Vlaams expertisecentrum Arktos, op zoek naar nieuwe schoolcoaches. Dat zijn vrijwilligers die kwetsbare gezinnen ondersteunen bij alles wat met school te maken heeft. Ze helpen de kinderen bij hun huiswerk, maar ook de ouders krijgen begeleiding.

Vijf jaar geleden werd in Lier het project schoolcoaches opgestart. Er is ondertussen al een lange wachtlijst. Want er is een groot tekort aan coaches. Het is nochtans een dankbare taak. Dat vertelt Yente, één van de huidige schoolcoaches. Sinds een jaar komt ze twee keer per week langs bij de familie Nezam Aldin. Ze geeft de kinderen bijles en leert hen Nederlands. En dat lukt ondertussen al heel goed.

Maar Yente helpt naast de kinderen ook de ouders. Ze bekijken samen alle communicatie vanuit de school, over schoolreizen of -rekeningen.

Vriendin

Yente voelt zich ondertussen al geen coach meer, maar eerder een vriendin des huizes. Ze neemt zelfs haar zoontje Tiga mee omte komen spelen.

Lier heeft dringend meer mensen zoals Yente nodig. De wachtlijsten worden alleen maar langer. Er moeten dus dringend meer coaches komen.