Korpschef Dirk Van Aerschot: "Waakzaam zijn voor represailles"

din 23 Apr
© RTV

De politie van de zone Geel-Laakdal-Meerhout zet na het steekincident van gisteren extra in op de bewaking aan de scholen. Op sociale media worden represailles aangekondigd, gericht tegen leerlingen van één specifieke school. De politie wil verdere escalatie of eventueel wraakacties voorkomen. Dat zegt korpschef Dirk Van Aerschot.

"Na zo'n incident versterken we altijd de inzet op het terrein. Gisteren waren er ook ploegen aanwezig. Zelfs de wijkagent was op de plaats van de feiten aanwezig. Toen ze even weg was, is de vechtpartij ontstaan", zegt de korpschef.

Maar vandaag en ook zeker al de komende dagen zal de politie zichtbaarder aanwezig zijn aan de schoolpoort en uiteraard ook aan het station van Geel. "Je krijgt heel vaak reacties van afrekeningen de dag of dagen nadien," vervolgt Van Aerschot. "In die zin gaan we afspraken maken met de scholen, maar gaan we ook onze eigen inzet versterken in de buurt van de scholen, zowel 's morgens, 's middags als 's avonds. "

"Dat zullen we niet kunnen volhouden. We hebben geen extra capaciteit op overschot. De ploegen die er zijn, zijn er altijd maar waar zo'n incident kan gebeuren, weten we ook niet op voorhand uiteraard."