Ex-schoonvader die Tim Wils uit Olmen doodstak niet voor assisen

vrij 21 Jun
Tim Wils OImen moord
© Archief RTV

De 66-jarige man die in 2022 zijn ex-schoonzoon Tim Wils uit Olmen doodstak, moet niet voor assisen verschijnen. Hij staat terecht voor de correctionele rechtbank moord door uitlokking. Hij riskeert een straf van maximaal 5 jaar cel.

De feiten dateren van 30 oktober 2022. Tim Wils was toen anderhalf jaar uit elkaar met de dochter van de verdachte, maar er waren sinds de breuk wel regelmatig confrontaties tussen Tim en zijn ex-schoonvader.

Er was ook een contactverbod opgelegd, dat enkele dagen voor het tragische incident voorbij was. Toen de Olmenaar naar het huis van zijn ex in Ham trok, vlakbij dat van zijn ex-schoonvader, liep het mis. De oud-slager trok een mes en stak Wils daarmee verschillende keren. Het slachtoffer overleed onderweg naar het ziekenhuis aan zijn verwondingen.

Enkelband

De ex-schoonvader werd opgepakt voor moord, maar kreeg na een maand een enkelband. In maart werd het onderzoek afgerond en oordeelde de raadkamer dat hij moet terechtstaan voor de correctionele rechtbank voor moord door uitlokking. Hij riskeert daarvoor maximum 5 jaar cel.

De familie van het slachtoffer had de man van 66 graag door het Hof van assisen laten berechten, omdat hij dan een zwaardere straf zou kunnen krijgen. Maar daar ging de rechtbank dus niet op in. En dus kan het proces gewoon doorgaan, zoals gepland.