Brand in zwembad Bornem: papieren handdoekjes in brand gestoken

don 16 mei
© RTV

Woensdagavond heeft het even gebrand in het zwembad Breeven in Bornem. In de toiletten was een houder met de papieren handdoekjes in brand gestoken. De daders konden ontkomen. Er vielen geen gewonden.

Rond 21 uur, net voor sluitingstijd, werd er brandgesticht in de toiletten van het zwembad van Bornem. Ombekenden hebben er een houder met papieren handdoekjes in brand gestoken. Dat zorgde voor rookontwikkeling in het gebouw.

Zwembad weer open Alle aanwezigen, ook de bezoekers van de sporthal en het sportcafé, werden uit voorzorg geëvacueerd. De brandweer had het vuur snel onder controle en er werd niemand gewond. In de sporthal en de cafetaria was er lichte rookschade. Het zwembad kan vandaag weer open.

De politie en het parket hebben een onderzoek geopend naar de brandstichting. Ze hopen de daders te vinden via camerabeelden en/of verklaringen van getuigen. Volgens Gazet van Antwerpen zouden intussen 4 jongeren uit Temse zijn opgepakt. Ze zouden al eerder voor overlast hebben gezorgd in Bornem.