Bedrijven aan Industrieweg Grobbendonk willen zwerfvuil halt toeroepen

don 6 Jun
Zwerfvuil Industrieweg Grobbendonk
© RTV

De gemeente Grobbendonk gaat samen met 28 bedrijfsleiders bekijken hoe ze het probleem van zwerfvuil kunnen aanpakken. Hun ambitie werd vastgelegd in het charter ‘Schoon’. Dat werd vanmorgen door alle partijen ondertekend.

De Industrieweg in Grobbendonk is een straat waar vrachtwagenchauffeurs vaak hun afval achterlaten. En daar willen de bedrijfsleiders van 28 bedrijven samen met de gemeente iets aan doen.

Vrachtwagenparking

Vanmorgen ondertekende alle partijen het charter 'SCHOON'. Ze spreken af dat ze zullen nadenken over hoe het probleem van het zwerfvuil kan worden opgelost. De bedrijven zullen regelmatig het afval opruimen. Maar ze pleiten ook voor speciale containers voor de truckers, zoals er 10 kilometer verderop al één staat aan de Bannerlaan. En ook toiletten voor de truckers behoren tot de mogelijkheden.

"Maar eigenlijk horen al die zaken thuis op een vrachtwagenparking," vindt burgemeester Marianne Verhaert. Ze hoopt dat er in de toekomst zo’n vrachtwagenparking komt. Momenteel is er tussen Ranst en Limburg nergens ruimte waar de chauffeurs hun vrachtwagen kwijt kunnen.