Auto mist bocht en rijdt binnen in café

zat 24 Feb
© RTV

Aan de Hooiweg in Itegem is zaterdagavond rond 22 uur een auto een brasserie binnen gereden. Het gaat om het 't Spinnewiel. In de auto zaten 4 jongeren, 2 raakten zwaargewond en 2 licht. Binnen raakten 2 mensen licht gewond.

De schade aan brasserie 't Spinnenwiel dat al decennialang bestaat, is groot. Een ruit vloog aan diggelen, De muur begaf het en ook de auto is zwaar beschadigd. De wagen ging waarschijnlijk uit de bocht. De 4 inzittenden raakten allemaal gewond en moesten naar het ziekenhuis. De passagier vooraan zat gekneld en moest door de brandweer worden bevrijd. De 2 zwaargewonden zijn niet in levensgevaar.

Door het ongeval vlogen glas en brokstukken naar binnen. 2 klanten raakten gewond, ze zaten aan het tafeltje waar de auto zich naar binnen boorde. Zij werden ook naar het ziekenhuis gebracht met lichte verwondingen. In totaal kwamen een MUG en 3 ambulances ter plaatse.

De opening in de muur werd dichtgemaakt met houten panelen. Het café moet dicht voor herstellingswerken. Volgens burgemeester Jan Moons (N-VA) zou de bestuurder van de auto negatief getest hebben op drugs en alcohol.