Achtervolging vanuit Herentals eindigt in voortuin in Nijlen

don 16 mei
© Peter Vanderveken

Woensdagnamiddag is in Nijlen een auto klemgereden na een achtervolging die in Herentals begon. De bestuurder was onder invloed van drugs. Zijn auto werd in beslag genomen.

De politiezone Neteland deed woensdagnamiddag controles aan Rietbroek in Herentals op het negeren van het tijdelijk eenrichtingsverkeer. Rond 17 uur deden ze teken naar een bestuurder om zich aan de kant te zetten. Even leek hij dat ook te doen, maar uiteindelijk gaf hij toch gas en ging er vandoor. De politie zette meteen de achtervolging in. Tegen hoge snelheid ging het naar Bouwel, Herenthout en Nijlen. Aan de gemeentegrens met Grobbendonk werd de bestuurder verrast door betonblokken op de weg. Hij probeerde nog te ontsnappen door de Heuvelstraat in de rijden. Daar kwam hij met zijn wagen in de voortuin van een woning terecht.

De politie kon de 40-jarige Herentalsenaar inrekenen. Hij legde een positieve drugstest af. Zijn auto werd ook in beslag genomen want de boorddocumenten bleken niet in orde. De bestuurder mocht na verhoor beschikken, maar moet zich later nog verantwoorden voor de politierechter.