121 bestuurders betrapt op gsmgebruik in het verkeer

don 23 mei
Steeds meer mensen worden betrapt op gsmgebruik achter het stuur
© RTV

De Lokale Politie Rivierenland heeft de afgelopen twee dagen 121 bestuurders beboet voor gsmgebruik in het verkeer, 6 daarvan waren fietsers. "Al deze bestuurders krijgen een boete van 174 euro, waar nog administratiekosten bijkomen", zegt Dirk Van de Sande van de politiezone Rivierenland.

De afgelopen dagen organiseerde de federale politie, in samenwerking met de lokale afdelingen, al de vijfde editie van de nationale controleactie rond afleiding achter het stuur. In de politiezone Rivierenland werd de afgelopen twee dagen over het gehele grondgebied gecontroleerd, en werden er 121 bestuurders betrapt.

Vier inbreuken tegelijkertijd

Eén van de betrapte bestuurders beging maar liefst vier inbreuken tegelijkertijd. Hij was bezig op zijn gsm, parkeerde op het voetpad, reed zonder geldig rijbewijs én hij legde een positieve ademtest af. "Hij legde een ademanalyse af waarbij 2,18 promille alcohol in het bloed werd waargenomen", vertelt Van de Sande. De auto van de man werd in beslag genomen. Hij zal zich later moeten verantwoorden voor de politierechter.