10 maanden cel voor zwaar geweld, amper 1 maand na veroordeling voor brandstichting

maa 15 Apr
© RTV

Een 22-jarige man uit Dessel is veroordeeld voor zwaar geweld. Hij kreeg 10 maanden cel amper één maand nadat hij werd veroordeeld voor brandstichting bij zijn ex-vriendin. Hij gaf een ander meisje een zware dreun. Het meisje hield er een kaakbreuk aan over. De beklaagde had een oogje op het meisje, maar zei dus niet op hem.

Vorig jaar in mei was de twintiger aanwezig op een feestje. Zijn oog viel op één van de meisjes daar. Hij zag haar zitten, maar het meisje had interesse in een andere jongen. Hij was daarna buiten zijn zinnen en gaf het meisje en de jongen rake klappen. Het meisje hield er zelfs een kaakbreuk aan over. De Desselaar kwam eerder al in aanraking met de jeugdrechtbank voor slagen en verwondingen en op 25 april 2023 liep hij een veroordeling op voor opzettelijke brandstichting. Hij stak de woning in brand van zijn ex-vriendin in Mol.

De Desselaar krijgt nu voorwaardelijke gevangenisstraf van 10 maanden en een boete van 400 euro en moet zich psychologisch laten begeleiden.