Palestijnse en Joodse musici verenigen zich voor uniek benefietconcert

din 16 Apr
© Stad Mechelen

Maandag 22 april is er in de stadsschouwburg een bijzondere benefietactie ten voordele van War Children for Unicef. Een gelegenheidsensemble met Midden-Oosterse muzikanten en Joodse musici brengt een uniek concert.

De muzikanten vormen een gelegenheidsensemble, bestaande uit leden met een Midden-Oosterse achtergrond en Joodse musici. Allen zijn het geëngageerde muzikanten, die de noodzaak voelen om iets te doen tegen het oorlogsgeweld en het lijden dat vandaag de burgerbevolking, en met name de kinderen, wordt toegedaan. Ze zetten daarom hun persoonlijke overtuigingen opzij en brengen een boodschap die deze overstijgt, een oproep voor meer gelijkheid, vrijheid en rechtvaardigheid voor iedereen die leeft in de regio. De samenkomst van muzikanten met deze achtergrond is een primeur in België en staat symbool om verbinding op te zoeken, samen de violen te stemmen in plaats van loopgraven te graven en een standpunt in te nemen voor meer humanitaire hulpverlening.

Het concert vindt plaats op maandagavond 22 april om 20.15 uur. Tickets zijn verkrijgbaar via de website van het Cultuurcentrum. Een deel van de opbrengst wordt geschonken aan War Children for Unicef.