Vlaams Belang voert actie aan station na steekpartij: "Lik-op-stuk-beleid nodig"

din 23 Apr
vlaams belang station geel
© RTV

Vlaams Belang reageert met afschuw op het incident van gisteren. De extreem rechtse partij voerde daarom vanmiddag vlak na schooltijd actie aan het station van Geel voor meer veiligheid en extra camerabewaking.

Met vlaggen en spandoeken trokken ze de aandacht van tientallen scholieren en bus- en treinreizigers en verkondigden ze dat het geweld de laatste tijd de spuigaten uitloopt, met steekpartijen, maar ook met andere misdrijven. Vlaams Belang wil daarom, ook in de stationsbuurt van Geel, fors investeren in de veiligheid met meer veiligheidspersoneel op het openbaar vervoer en meer politieagenten in het straatbeeld.

Lode Vereeck, lijsttrekker voor het federaal parlement voor Vlaams Belang in onze provincie tijdens de komende verkiezingen: "We staan hier in de eerste plaats om de hele Geelse bevolking een hart onder de riem te steken, maar zeker onze studenten die inderdaad schrik krijgen om naar school te gaan, schrik krijgen om nog maar de bus of de trein te nemen," zegt Vereeck.

"Nou, die angst moet van kamp veranderen. We willen hen een hart onder de riem steken en vragen om ook voor ons te stemmen, als ze dat al mogen, op 9 juni. Want wij gaan er terug voor zorgen dat hun scholen veilig zijn, dat die perrons terug veilig zijn, dat die straten veilig zijn en dat die fuiven ook terug veilig zijn."

vlaams belang station geel