N-VA Puurs-Sint-Amands voelt zich benadeeld: "Waarom geen aanplakborden in de gemeente?"

din 21 mei
© RTV

In Puurs-Sint-Amands is oppositiepartij N-VA niet te spreken over de afwezigheid van gemeentelijke aanplakborden. In 2018 besliste verschillende gemeenten in onze regio om die niet meer te plaatsen, waaronder ook Puurs-Sint-Amands. N-VA is het daar niet mee eens omdat het volgens hen de kleinere partijen benadeeld in de campagne.

Wie de baan op gaat kan er haast niet meer naast kijken. Zowat overal zie je de aanplakborden met affiches voor de verkiezingen verschijnen. Dat is ook in Puurs-Sint-Amands het geval, zij het wel dat daar alleen borden op privé-terrein staat. Waar de gemeente vroeger gemeentelijke aanplakborden plaatste aan de bibliotheek, doen ze dat nu niet meer en dat leidt tot frustratie bij oppositiepartij N-VA.

Volgens de gemeente is die beslissing nochtans geen nieuws. Voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 beslist het college in september al om geen gemeentelijke aanplakborden te plaatsen. Daar ontstond toen geen commotie rond en dus ziet de gemeente geen enkele reden om daar nu verandering in te brengen.