Burgerpanel buigt zich over Binnendijle

zat 18 mei
burgerpanel Binnendijle
© RTV

Het zogenaamde Burgerpanel heeft vandaag zijn voorstellen aan het Mechelse stadsbestuur voorgelegd over de toekomst van de Binnendijle. De Dijle weer aan de inwoners geven en een meer natuurlijke Binnendijle zijn de speerpunten.

50 Mechelaars werden geloot en 35 van hen kwamen drie zaterdagen samen om hun basisprincipes op te stellen. Het Burgerpanel is een afspiegeling van de Mechelse bevolking, zegt burgemeester Bart Somer. “Mechelen maken we samen. We geven de Mechelaar daarom een stem in de verschillende grote toekomstvraagstukken die spelen in onze stad. Hier maakten we gebruik van het systeem van loting, waarbij ieder een gelijke kans krijgt om aan tafel te gaan zitten."

Mechelen maken we samen.

- Bart Somers, burgemeester Mechelen

Toekomst Binnendijle

De stad Mechelen maakte eerder al bekend dat het ambitieuze plannen heeft met de Binnendijle. Het moet een plaats worden waar mensen elkaar ontmoeten. Maar ook met veel ruimte voor bloemen en planten. Maar wat dat dan precies moet inhouden, daar mocht het Burgerpanel over nadenken.

Het Burgerpanel kwam tot enkele duidelijke aanbevelingen voor het stadsbestuur. Zo moet de waterkwaliteit verbeteren. In de toekomst moet er dan ook mee gezwommen kunnen worden. En er moeten echte ontmoetingsplekken komen langs de Dijle. En dat alles omringd met natuur.

De komende weken en maanden worden de voorstellen van het Burgerpanel verder in de praktijk omgezet.